Chili con carne (4 personer)
En klassiker - her med aubergine og kakao der gør den himmelsk lækker.
Fresh green salad

Ingredienser

1 kg hakket oksekød

2 løg, grofthakket

3 store fed hvidløg, finthakket

1 spsk. olivenolie

½ aubergine

1 frisk chili

½ tsk. cayennepeber

1 lille dåse tomatpuré

1 dåse flåede tomater

2 tsk. oregano

1 tsk. strøget spidskommen

1 tsk. strøget kakao

1 stor squash

1 rød eller grøn peberfrugt

2 spsk. cremefraiche 18%

tabascosauce

salt og peber

Fremgangsmåde

Skær auberginer i skiver og drys dem med salt og stil dem til side.

Løgene hakkes groft og steges i 1 spsk. olie på en pande til de er lidt brune, og kommes op i en gryde.

Kødet steges ved kraftig varme på en pande, mens der røres hele tiden, så det smuldres. Herefter hældes det op i gryden. Tilsæt salt og peber, hvidløg og de andre krydderier. 

Tilsæt tomatpuré og fyld dåsen herfra  med vand 3 gange og tilsæt dette. Tilsæt de flåede tomater.

Retten koges under låg i 20 min.

Skyl saltet af auberginestykkerne og pres dem let i hånden.

Aubergineskiverne og squash skæres i tern på 1,5x1,5 cm.

Peberfrugterne befries for kernehus og skæres i tern.

Halver chilien og fjern kerner ved at skylle den i koldt vand. Snit den meget fint.

Alle grøntsager svitses godt og tilsættes retten, som koger yderligere 10 min. under låg

Serveres rygende varm med en klat cremefraiche og evt. et par stænk tabascosauce.

Gem evt. noget af retten til frokost næste dag.