Curry med kartofler og kokos (4 personer)
Smagsfuld og skøn ret, med rette kombination af det spicy og det søde.
Fresh green salad

Ingredienser

1 lille aubergine

3 spsk. Olivenolie

Salt 

1 løg

2 fed hvidløg

3 cm ingefær

3 spsk. olivenolie

1 spsk. karry

1 spsk. stødt spidskommen

1 spsk. gurkemeje

1 ds kokosmælk

1 glas tomatoes passata (680 gram) fx fra Urtekram

3 stk. kartofler

200 gram edamame bønner (frosne)

 

Serveres med jasminris eller anden ris efter dit valg. Se kogetid på posen. 

Fremgangsmåde

Sæt vand over til risen. 

Skær auberginen i tern på ca. 1x1 cm og vend dem i olien og salt. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 20 minutter.

Skræl kartofler og skær dem i tern på ca. 1x1 cm. Sæt dem til side. 

Hak den pillede løg og hvidløg fint. Skræl ingefær og hak den helt fint. 

Svits løg, hvidløg og ingefær i en gryde med olie og tilsæt karry, spidskommen og gurkemeje i et par minutter til krydderierne er brændt lidt af. Tilsæt tomaterne og lad det hele simre i 10 minutter. 

Tilsæt kokosmælk og de hakkede kartofler og lad det simre ca. 15 minutter eller til kartoflerne er møre. 

Kom så bønner og de bagte auberginer i gryden og lad det simre 4-5 minutter. 

Smag retten til med salt og peber. 

Server retten i skåle med ris og pynt evt. med mynte.