Græske squashfrikadeller (14 stk)
Tøv ikke med at lave dobbeltportion af disse lækre frikadeller. Server til salat eller rugbrød. Du kan bruge dem i madpakken, som mellemmåltid og lign. Kan holde sig 4 dage i køleskabet.
Fresh green salad

Ingredienser

1 stor squash eller 2 mindre
1 rødløg
3 fed hvidløg

3 æg

Reven skal af 1⁄2 økologisk citron

50 g friskreven parmesanost
1⁄2 chili eller 1 tsk chilipulver

1⁄2 bundt persille
50 g mandler, blendet til mel
2 spsk havregryn
2 spsk majsstivelse
Salt
Friskkværnet sort peber
Ekstra jomfruolivenolie til stegning (skal fylde hele panden)

Fremgangsmåde

Skyl squashen og riv den groft. Pres vandet fra, eventuelt i en sigte eller i et rent viskestykke.

Hak løg og hvidløg, pisk æggene sammen, tilsæt den revne squash, løg, hvidløg, reven citronskal, ost, chili, hakket persille, salt og peber.

Juster konsistensen af farsen med mandelmel, havregryn og majsstivelse. Mængden afhænger af, hvor våde squashene er.

Rør grundigt og lad farsen hvile i 5-10 minutter.

Form 14 flade frikadeller og brun frikadellerne i rigeligt ekstra jomfruolivenolie på panden. Læg derefter frikadellerne på en bageplade med bagepapir og bag dem færdige i ovnen ved 160 grader i cirka 15 minutter.