Grillet torsk med citronmarinade (2 personer)
Citronmarinaden giver en skøn friskhed til fisken og grøntsagerne.
Fresh green salad

Ingredienser

1⁄2 dl frisk appelsinsaft

11⁄2 spsk. citronsaft
1 knsp. cayennepeber

2 hakkede fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

3/4 dl vand
500g torskefilet (lys sej eller lign fisk kan også bruges)

2 spsk. finthakket purløg
1 spsk. finthakket timian

1⁄2 blomkål skåret i tynde skiver.

Revet citronskal citronen.

Resten af saften fra appelsinen

salt

Fremgangsmåde

Bland en marinade af appelsin og citronsaft i en skål sammen med cayennepeber, hvidløg, olivenolie og vand. Læg fisken i et fad. Hæld marinaden over på nær 1⁄2 dl. Stil fisken i køleskabet i 15-30 minutter.

Citronskal og appelsinsaft fordeles på blomkålen i skiver og steges på middelvarme i lidt smør eller olivenolie. Drys med salt

Grillsteg eller steg fisken 3-4 minutter på hver side, mens du drypper den med marinaden. Fjern fisken fra grillen eller panden og hæld den resterende marinade over. Drys med purløg og timian.

Serverer fisken med den sprøde blomkål