Grøntsagsgratin (4 personer)
Denne grøntsagsgratin er også god kold dagen efter, så der sker ikke noget ved at lave en ekstra stor portion.
Fresh green salad

Ingredienser

1 spidskål
1 bage kartoffel
2 gulerødder
2 løg
2 porrer
1 pastinak eller persillerod

2 hele æg
2 dl. skummetmælk
1 dl. hasselnødder
Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Snit spidskål, løg, porrer og pastinak fint og skær kartoffel og gulerødder i fine tern.
2. Vend det hele i en gryde med salt og peber og lad væsken fra grøntsagerne sautere dem. Derefter skal grøntsagerne køle lidt af, mens æg og mælk røres sammen.

3. Bland grøntsagerne i æggeblandingen og kom den i portionsskåle eller i én stor skål. Rist hasselnødderne og læg dem ovenpå.
4. Bag gratinen i min. 40 min. ved 190 grader afhængig af størrelsen.