Hvidløgsmarineret kyllingelår og tomater (2 personer)
Start denne ret dagen før med at marinere kyllingelår og du får en meget lækker og smagsfuld ret. På dagen er der til gengæld ikke lang arbejdstid med retten
Fresh green salad

Ingredienser

6 hele kyllingelår

1 spsk. paprika, salt og peber

3 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

saften af ½ citron

1/4 tsk. oregano

6 kryddertomater

 

300 gram blomkålsris

Fremgangsmåde

Gnid kyllingelårene grundigt i paprika, salt og peber, så alt bliver dækket. Bland de pressede hvidløg, olien og citronsaften i en skål. Kom lårene i en glasskål eller porcelænsskål ( helst ikke i en plastikskål, da den har tendens til at tage imod smag og er svær at få gjort lugtfri igen) og hæld marinaden over. Sørg for at alle stykkerne er svøbt i marinaden. Tilsæt evt. lidt mere olie. Vend dem med en gaffel.

Sæt skålen tildækket i køleskabet natten over.

Tag kyllingelårene ud af køleskabet i så god tid, at de har stuetemperatur, inden de skal i ovnen.

Læg lårene og tomaterne i et ovnfast fad og drys med oregano. Sørg for, at der stadig er marinade på alle siderne

Steg det hele ved 200 grader i ca. 40 minutter. Kyllingerne vil helt naturligt blive noget mørkere ved brug af denne marinade på grund af paprikaen.

Kog blomkålsris efter anvisningen.