Rødbedeburger (6 stk)
Smagsbombe af en burger.
Fresh green salad

Ingredienser

6 stk. fiberboller

1 dl loppefrøskaller

3 dl havregryn

6 kogte rødbeder

200 g tofu

1 finthakket skalotteløg

1 dl chiafrø

2 spsk olivenolie

2 fed presset hvidløg

1/2 bundt hakket basilikum

1 tsk salt

friskkværnet peber

 

Til fyld:

2 tomater i skiver

2 håndfulde babyspinat (eller rucola)

 

Dressing:

1 dl olivenolivenolie

1 bundt mynte

citronsaft af 1/2 citron

salt og peber

 

Fremgangsmåde

Riv eller mix rødbederne i en foodprocessor

Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det grundigt

Tilsæt lidt vand, hvis det føles for tørt

Lad dem trække i et stykke tid, før du steger

Gør dressing klar i mellemtiden - hæld alle ingredienser i en skål og bland med en stavblender til en grøn dressing

Smag til med lidt mere salt og peber

Form bøfferne til ca. 6 stykker

Steg dem på medium varme i ca. 4 minutter på hver side.

Varm brødet i ovnen og top derefter underdelen af fiberbollen med salat og tomatskiver.

Tilsæt lidt dressing, rødbedebøf og til sidst også på brødet!