Vask squashen og skær enderne af. Skær squashen ud i stykker på størrelse med store tændstikker, læg dem i en skål, hæld 1 tsk. salt på og vend dem i saltet. Lad det trække i 10 min.
Denne proces er vigtig for at vandet kan trække ud. Hvis ikke vandet er trukket ud af squashen, vil røstien ikke hænge sammen.
Kom squashen i en sigte og tryk den tør for vand. Tryk det sidste tørt på nogle stykker køkkenrulle.
Pisk ægget sammen og bland det i squashen sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt friskkværnet peber.
Kom 1 spsk. olie på panden. Når den er varm, kommes squashblandingen på og fordeles jævnt over panden og trykkes godt sammen. Steges gylden på den ene side i 5 min. Vendes forsigtigt på et låg eller en tallerken og steges videre i 5 min. på den anden side. Deles i 8 stykker og serveres rygende varm til fiskefrikadellerne